COVİDİEN HOME VENTİLATÖR CİHAZI

Ürün Kodu: 1684 Kategoriler: VENTİLATÖR CİHAZLARI
(22516) Kişi Görüntüledi

Mekanik Ventilatör Cihazı Puritan Bennett 560

Kullanım Alanı

Puritan Bennett 560 ev tipi mekanik ventilatör cihazı hastanelerin yoğun bakım, göğüs hastalıkları, nöroloji ve acil gibi bölümlerinde yatan ve tedavilerine evde devam edecek hastalarda kullanılır.

Puritan Bennett 560 yetişkin ve pediatrik hastalarda kullanılabilir. KOAH ve nöromusküler hastalıkları da içeren birçok akut ve kronik solunum yolu patalojisinin tedavisi için basınç ve hacim modlarını birleştiren taşınabilir bir ventilatördür. Non-invaziv (maske ile) veya invaziv (trakeostomi yada endotrakeal ile)ventilasyon özelliklerine sahip olduğu için hastanın durumu değişse bile aynı cihaz ile tedaviye devam edilir.

Kullanım Kolaylığı


Puritan Bennett 560 mekanik ventilatör cihazının menüsü tamamiyle Türkçe’dir. Kullanımı çok kolaydır. Hasta yakınları veya hasta bakım personeli tarafından kolaylıkla kullanılabilir. Ekranlar arası geçiş ve parametre değiştirme işlemleri çok basit bir şekilde yapılmaktadır. Tuş kilidi özelliği sayesinde yanlış kullanımlar önlenmektedir. Bunun yanında cihazda ayarlanabilen parametrelerde hatalı bir ayar yapmayı önlemek için bazı limitler vardır. Ayrıca cihazın tüm özelliklerinin anlatıldığı Türkçe kullanım kılavuzu cihaz ile birlikte verilmektedir.

Puritan Bennett 560 mekanik ventilatör cihazı rakipsizdir. Hafif, kompakt, sessiz ve konforludur. Çeşitli ventilasyon modları sayesinde hastanın durumu değişse dahi aynı cihaz ile tedaviye devam edilir. Bu özelliği sayesinde kullanıcıların farklı model bir cihaza ihtiyacı kalmaz. Mikro-türbin sistemi ile harici bir basınç kaynağına ihtiyaç yoktur, gerekli havayı kendi üretir. Puritan Bennett 560 sahip olduğu özellikleri sayesinde benzersizdir ve hastaya hesaplı bir çözüm sağlar.

 

Puritan Bennett 560 mekanik ventilatör cihazı 4,5 kg ağırlığındadır. Bu sayede kolaylıkla taşınabilir. Hastanın baş ucunda kullanılabildiği gibi, tekerlekli sandalyeye de monte edilebilir. Puritan Bennett 560 bu özellikleriyle hastaya özgürlük sağlamaktadır.

Batarya


Puritan Bennett 560 batarya ile çalışırken, bataryanın kaç saat ve dakika kullanılabileceğini ekranda gösterir. Bu özelliği ile elektrik kesintilerinde ve hastayı taşıma esnasında avantaj sağlar. Cihaz dahili bataryası sayesinde 11 saate kadar elektriğe ihtiyaç duymadan çalışabilir.

Solunum Modları

Puritan Bennett 560 mekanik ventilatör cihazında 9 farklı mod vardır. Bu sayede birçok hastalığın tedavisinde güvenli bir kullanım oluşturur. Hastanın değişen ihtiyaçlarına göre hekim tarafından solunum modları değiştirilebilir. Her solunum modu ayarlanabilen birçok parametre ile hastaya uyarlanabilir. Böylece Puritan Bennett 560 kesin çözüm sağlar.

9 farklı solunum modu aşağıda listelenmiştir:

CPAP
PSV S
PSV ST
PCV
PACV
VCV
VACV
V SIMV
P SIMV

Hafıza & Yazılım

Puritan Bennett 560′ın hafıza özelliği vardır. Kullanım verilerini, solunum grafiklerini, alarmları ve diğer analizleri kaydeder. İstenildiğinde bu bilgiler standart bir USB bellek ile bilgisayara aktarılabilir. Hastayı evinden çıkarmadan, tedavi ile ilgili tüm bilgileri hekim bilgisayarından görüntüleyebilir, parametre değişikliklerini aynı USB bellek ile uzaktan yapabilir. Böylece hastanın evindeki konforu bozulmadan kontrollerini yaptırabilir.

Puritan Bennett 560′ın yazılımı hekimlerin bilgisayarlarına uzmanlarımız tarafından ücretsizolarak kurulmaktadır.
 

Tidal Hacim (Vt) Hedefleme

Tidal hacim (Vt) hedefleme özelliği sayesinde basınç destekli ve basınç kontrollü modlarda hastaya giden havanın hacim değeri sabitlenir. Hasta uyuduğunda ve hareket ettiğinde, tidal hacim hedefi alveolar ventilasyonu rahatlatmak için cihaz tarafından uygulanır, potansiyel olarak noktürnal hipoventilasyonu azaltır.

Senkronizasyon

Puritan Bennett 560 hassas akış tetikleyicileri ve güçlü mikro-türbin sayesinde hasta ile maksimum senkronizasyon sağlar. Puritan Bennett 560 düşük basınçlı oksijen kaynağına bağlanabilir. Bu sayede hastaya giden havanın oksijen oranı artırılır, saturasyonun en üst düzeylerde kalması sağlanır. FiO2 kiti ile hastaya giden havadaki oksijen oranı ölçülür ve ekrandan görüntülenir.

İnspirasyon (nefes alma) ve ekspirasyon (nefes verme) tetikleyici hassasiyetleri ayarlanabilir. Böylece cihaz hastaya göre senkronize edilir, hasta için en konforlu kullanım oluşturulur.

Monitorizasyon


Akış ve basınç grafikleri Puritan Bennett 560′ın ekranında anlık olarak görüntülenir. Geniş monitorizasyon özelliği ile hekim hastayı anlık izleyip, değerleri yorumlayabilir.

Cihazda görüntülenen bazı parametreler:

  • Peak basıncı (PIP)
  • PEEP
  • VTI
  • VTE
  • Frekans
  • I/E
  • I/T
  • İnpiratuar zaman
  • Ekspiratuar zaman
  • FiO2
  • Kaçak
  • Apne indeksi
  • Apne zamanı
  • Spontan nefes yüzdesi (%)

 

Alarmlar & Uyarılar

Cihazda birçok parametre ile ilgili alarm limitleri ayarlanabilmektedir. Puritan Bennett 560 mekanik ventilatör cihazı hem sesli hem de görsel alarmlar sayesinde hastayı ve refakatçilerini uyarmaktadır. Ayrıca cihazın alarm ses seviyesi ayarlanabilmektedir. Cihaz, alarmları hafızasına kaydeder, istenirse en son 8 alarm ekrandan görüntülenebilir veya cihazın yazılımı ile geriye dönük şekilde alarmlar bilgisayardan izlenebilir.

Otomatik Kalibrasyon


Puritan Bennett 560 mekanik ventilatör cihazına solunum devresi, filtre, FiO2 kiti veya benzer bir aksesuar takıldığında cihaz bunu otomatik olarak algılamaktadır ve gerekli kalibrasyonu yapmaktadır. Bu tip aksesuarlar takıldığında veya değiştirildiğinde hava kanallarında oluşan değişiklik azda olsa solunumsal mekanizmayı değiştirebilir. Bu nedenle cihazın hasta için doğru solunumu oluşturması çok önemlidir. Aksesuarların değiştirilmesi dahi solunumsal mekanizmayı değiştirebilir. Puritan Bennett 560 mekanik ventilatör cihazı gerekli tüm algılamaları otomatik olarak yapar ve kendi kendini kalibre eder.

Çift Kollu


Mekanik ventilatör cihazlarında hastaya giden hava miktarı cihaz tarafından ölçülmektedir ve görüntülenmektedir. En az bunun kadar önemli olan hastanın akciğerlerinden çıkan hava miktarının ölçülmesidir. Hem yetişkin hem de pediatrik hastalarda akciğerlerinden çıkan hava miktarının ölçülmesi birçok önemli bilgiyi bize vermektedir. Kullanılan aksesuarlarda herhangi bir şekilde hava kaçağı olup olmadığı bu özellik ile tespit edilebilir. Bunun dışında hastaya cihaz tarafından gönderilen hava miktarıyla hastanın akciğerlerinden çıkan hava miktarının aynı olup olmadığı da görüntülenebilir ve tespit edilebilir. Çift kollu devre kullanabilme özelliği çoğu mekanik ventilatör cihazında opsiyoneldir. Bu özelliğin cihazlara eklenebilmesi için ayrıca bir maliyet oluşmaktadır.

Puritan Bennett 560 mekanik ventilatör cihazında çift kollu devre kullanabilme özelliği mevcuttur. Bunun için ayrı bir maliyet gerekmemektedir çünkü Puritan Bennett 560 mekanik ventilatör cihazı bu özellik ile üretilmiştir.

UBB ve SGK Geri Ödeme

Puritan Bennett 560 ev tipi mekanik ventilatör cihazının barkod numarası Ulusal Bilgi Bankası’na (UBB) kayıtlıdır ve cihaz Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) geri ödeme kapsamında değerlendirmektedir.

Özet

Modlar: CPAP, PSV S, PSV ST, PCV, PACV, VCV, VACV, V SIMV, P SIMV
Pediatrik ve yetişkin hastalara uygun
Invasiv ve non-invasiv kullanıma uygun
VTI ve VTE monitorizasyonu ve alarmları
İnspiratuar ve ekspiratuar hassasiyet ayarları
Özel pediatrik hassasiyet ayarı
Tıbbi ekibe ve refakatçiye kolaylık sağlayan özellikler
Türkçe menüler ve alarmlar
Parametrelerde hata yapmayı engelleyen teknoloji
Tuş kilidi
Kolay çıkarılabilen ve temizlenebilen filtre
Ağırlık: 4,5 kg
Dahili bataryası sayesinde 11 saate kadar otonomi
Ekranda anlık solunum grafikleri görüntüleme
24 saatlik ortalama parametre monitorizasyonu
I/T veya I/E seçimi
Ayarlanabilir alarmlar ve alarm sesi
Son 8 alarmı ekranda görüntüleme
Volüm (hacim) modlarında “Derin Nefes” özelliği
Basınç birimi seçenekleri: cmH2O, mbar, hPa
Tidal hacim: 50-2000 ml
Basınç: 5-55 mbar
İnspirasyon zamanı: 0,3 ile 2,4 saniye arası
İnspiratuar hassasiyet: 1-5 kademe
Ekspiratuar hassasiyet: % 5 ile % 95 arası
Frekans: 1-60 bpm
Garanti süresi: 2 (iki) yıl